Criterii importante pentru firme la un prim interviu de angajare

Ca și în viața de zi cu zi, și în procesul de recrutare, prima impresie joacă un rol crucial. Când vorbim de selecția candidaților pentru un post vacant în cadrul unei companii sunt mai multe criterii pe care angajatorii le consideră relevante la un prim interviu. Pentru a asigura succesul acestui proces, firmele își stabilesc anumite puncte cheie pe care viitorul angajat trebuie să le bifeze. 

Vezi mai jos câteva din aspectele apreciate de companii la interviurile de angajare:

Abilități tehnice și experiență relevantă

Una dintre cele mai importante aspecte într-un interviu de angajare este evaluarea abilităților tehnice și a experienței relevante pentru poziția respectivă. Fiind vorba de anul 2023, firmele urmăresc să aibă angajați care sunt la curent cu noutățile și se descurcă bine cu tot ce ține de tehnologie modernă. Iar experiența în domeniu este unul dintre acele aspecte clasice, care vor rămâne în permanență în atenția angajatorilor când caută un om nou în firma lor.

Adaptabilitate și flexibilitate

O altă calitate importantă pe care firmele ar trebui să o evalueze este adaptabilitatea candidatului. Într-o lume în continuă schimbare, este esențial ca angajații să fie deschiși la noi provocări și să fie capabili să se adapteze rapid la schimbările ce ar putea apărea. Acest criteriu este important pentru aproape toate joburile, fie că vrei să aplici pentru un loc în videochat la Gloria-Agency.ro sau te interesează să te alături unei companii specializată pe zona de IT.

Abilități de comunicare și lucru în echipă

Capacitatea de comunicare eficientă și de a lucra în echipă sunt aspecte esențiale pentru majoritatea angajatorilor. Firmele vor ca noii veniți să fie capabili să lucreze bine cu angajații actuali, dar și să transmită clar și concis mesajele, pentru a avea un schimb informațional eficient, care să crească nivelul de  productivitate. 

Inițiativă cât cuprinde

Un candidat motivat și proactiv poate aduce un aport valoros în cadrul unei companii. De aceea, cei ce își doresc să iasă în față la un prim interviu trebuie să le demonstreze recrutorilor că sunt dispuși să facă mai mult decât aspectele principale listate pe fișa postului. 

Pasiune pentru domeniu

Un candidat cu pasiune pentru ceea ce face este mai probabil să fie implicat, să fie motivat să învețe și să contribuie la succesul organizației. Așa că, angajatorii au și acest aspect pe lista lor când recrutează pentru o poziție deschisă în firmă. În calitate de intervievat, încearcă să le oferi exemple de acțiuni pe care le faci în timpul tău liber care sunt conexe cu domeniul postului la care aplici. Exemplele practice vor fi mereu apreciate, așa că încearcă să ai unele relevante atunci când te prezinți la un prim interviu.

În concluzie, un prim interviu de angajare este un moment cheie pentru a evalua potențialul candidaților, fiind un moment bun în care ei se pot remarca prin reușitele lor. Sunt apreciate în general abilitățile tehnice, adaptabilitatea, abilitățile de comunicare, motivarea sau pasiunea pentru domeniu. Însă acestea sunt doar câteva dintre criteriile care pot apărea pe lista unui angajator, totul fiind extrem de variabil în funcție de jobul pentru care se recrutează.

Sursă foto: unsplash.com

Previous post Paradisul sporturilor de iarnă: Descoperă cele mai populare 5 destinații pentru pasionații zăpezii
Next post Vrei să îți deschizi un salon de cosmetică? Iată ce servicii trebuie să oferi pentru a fi competitiv și pentru a te adapta mereu tendințelor