Cutremurator „Suntem in situatia in care pacientii isi dau jos masca CPAP si ne striga „Vaccinati-ne!”

Dr. Fiorella Mitoiu, Medicul Șef din UPU Sf. Pantelimon: „De aproape două săptămâni, lucrăm ca pe front. Pacienții sunt pe scaune. Cei cărora situația le permite stau pe scaun conectați la prizele de oxigen sau la tuburile de oxigen. Sunt zile în care efectiv intrăm în panică dacă nu primim oxigenul din partea firmei.Zona de – teoretic – 2 locuri, hol central, pe care de fiecare dată îl păstrăm pentru urgenţele care vin pe nepusă masă. Noi avem de obicei în jur de 27 de paturi, de brancarte în UPU.

În momentul de față, sunt 60 și ceva de confirmați pozitiv.95% dintre pacienţi sunt nevaccinaţi. Îşi dau seama de gravitatea situaţiei doar în momentul în care ajung la spital.Suntem în situația în care pacienții, din păcate, abia acum au înțeles, își dau într-adevăr jos masca de CPAP și ne strigă: Vaccinați-ne! Ce să vaccinam acum? Este mult prea târziu!”

Declarația domanei dorctor a fost postată pe pagina RO Vaccinare/Facebook.

Previous post INSP: La numai 1.82% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv dupa administrarea primei doze de vaccin, a survenit decesul din cauza COVID-19
Next post O comuna din Timis, locul I la rata de vaccinare anti-Covid! Otopeni- pe locul 8!