O petrecere în aer liber poate fi mult mai mult decât un simplu grătar! Organizează un eveniment care se va transforma într-o amintire extraordinară!

Cauți o modalitate de a-ți impresiona oaspeții, punând la cale o petrecere, sau mai bine spus, o experiență cu adevărat memorabilă? Ia în considerare organizarea unui eveniment luxos, în aer liber, care combină eleganța, calitatea, natura și aerul proaspăt.

Cu ajutorul unei planificări realizate cu grijă și a atenției la detalii, poți crea o atmosferă perfectă, pentru ca oaspeții tăi să se relaxeze, să socializeze și să se bucure de frumusețea unei petreceri în aer liber. 

Iată câteva sfaturi de care vei putea ține cont!

Locație și cadru

Primul pas în planificarea unei petreceri deosebite în aer liber este să alegi locația perfectă. Caută cu atenție un loc care oferă un cadru natural frumos, cum ar fi o grădină, o cramă cu vie, o plajă sau un ponton lângă un lac. Asigură-te că locația este suficient de mare pentru a putea găzdui confortabil oaspeții și are toate facilitățile necesare, inclusiv toalete, scaune și acces la electricitate.

Desigur, dacă preferi varianta cea mai ușoară, poți opta pentru un restaurant care se află deja într-un cadru special. De exemplu, persoanele care locuiesc în capitală și vor să se bucure de o oază de verde în inima metropolei pot alege acest restaurant în București, referindu-ne, desigur, la Riviera-park.ro, un sanctuar al liniștii și prospețimii.

Decorațiuni

Odată ce ai selectat locația, este timpul să creezi atmosfera perfectă cu ajutorul obiectelor decorative și elementelor de iluminat. Alege o schemă de culori elegantă și coerentă, care completează mediul natural din jur. De exemplu, dacă găzduiești petrecerea într-o grădină, ia în considerare utilizarea nuanțelor de verde, alb și roz pal. 

De asemenea, ia în considerare anotimpul în care organizezi această adunare și folosește-te de elementele care deja se află în cadrul ales de tine.

Adaugă aranjamente florale și alte elemente naturale, cum ar fi plante uscate sau pene în copaci și nu uita de lumini sclipitoare, pentru a crea o ambianță magică. Folosește-te de trucuri de lumini și umbre, cu ajutorul felinarelor sau al lumânărilor, pentru o notă romantică și pentru a crea condiții de iluminare ambientală, atunci când soarele apune. 

Totul depinde de categoria de petrecere pe care ai ales-o. Poți opta inclusiv pentru o anumită temă și să o respecți: Noapte la tropice, Seară de toamnă, Deasupra norilor, lasă-ți imaginația să zboare și, în primul rând, folosește cadrul pentru o inspirație „practică” în stabilirea temei.

Stabilirea meniului

Când vine vorba de meniu, optează pentru preparate elegante și ușoare alcătuite din ingrediente de calitate și de sezon. Servește aperitive, cum ar fi somon afumat, mezeluri și platouri de brânzeturi fine, precum un Charcuterie board. Pentru felul principal, ia în considerare fructe de mare la grătar, sau grătar din diverse cărnuri și salate proaspete.

Pentru desert, oferă o selecție de produse de patiserie, tarte cu fructe și mini prăjituri. Îndreaptă-te spre categoria „ușor și delicat”. Alege un cocktail semnătură, care completează tema petrecerii tale și oferă o varietate de vinuri, bere și băuturi non-alcoolice, pentru a satisface toate gusturile.

Un singur cuvânt: muzică!

Asigură-te că oaspeții tăi au opțiuni confortabile de a se așeza, cum ar fi șezlonguri, canapele și scaune comode (cu pernuțe, dacă nu sunt tapițate). Pregătește o zonă de dans și un sistem audio bun, pentru a menține spiritul petrecerii. Angajează o trupă live sau un DJ pentru a oferi divertisment și pentru a ține pe toată lumea în picioare. Spre finalul petrecerii, oferă pături și perne pentru cei care doresc să se relaxeze și să privească stelele.

Găzduirea unei petreceri deosebite în aer liber este o modalitate excelentă de a impresiona oaspeții și de a crea o experiență unică și memorabilă. Cu ajutorul unei planificări atente, grijă la detalii și un cadru natural special, petrecerea ta va fi cu siguranță un succes!

Sursă foto: Freepik.com

Previous post Cum să organizezi bucătăria astfel încât să obții un spațiu aerisit?
Next post Importanta utilajelor de prelucrare lemn si a exhaustoarelor de rumegus in productia de piese de inalta calitate