Top 3 motive pentru care ar trebui să treci Antalya pe lista ta de locuri de vizitat!

Antalya este o destinație turistică aflată la mare căutare și îndrăgită de multă lume. Aici nu doar că vei găsi o varietate de atracții turistice, dar este și locul ideal pentru relaxare și pentru o vacanță reușită alături de persoanele dragi sau, de ce nu, chiar și pe cont propriu. 

Iată, astfel, un top 3 motive pentru care merită să vizitezi Antalya!

Atracțiile sale turistice

Antalya este renumită pentru numeroasele sale locuri de vizitat, precum orașul vechi, mai exact cartierul Kaleiçi, care este asemănător unui labirint, special realizat pentru plimbări. De asemenea, piața principală cu poarta sa de cetate și cu turnul de ceas acoperit de piatră sau chiar Kesik Minare, adică minaretul trunchiat sunt atracții turistice deosebite. 

Alte locuri pe care merită cu siguranță să le vizitezi în Antalya sunt portul vechi, unde vei găsi o varietate de buticuri și magazine cu suveniruri, Muzeul Antalyei, pentru un pasaj de istorie, Yivli Minare, cel mai important reper al Antalyei sau Poarta lui Hadrian.

De asemenea, Cetatea Romană, Aspendos și Termessos reprezintă bucăți rămase din istoria Antalyei ce merită vizitate, datorită unicității acestuia și a peisajului deosebit pe care îl oferă. Perge, Olympus și Chimaera sau Karst Springs sunt, în același timp, locuri deosebite pe care nu trebuie să le ratezi, căci merită să fie văzute măcar o dată în viață într-un sejur în Antalya rezervat pe Karpaten.ro.

Sporturi nautice pe Coasta de Turcoaz

Un alt motiv pentru care merită să vizitezi Antalya este Coasta sa de Turcoaz pe care dacă nu o vezi în realitate, nu ai crede că există. Apa acesteia este perfectă pentru înot, fiind de o culoare deosebită, turcoaz, așa cum îi spune și numele. Coasta de Turcoaz a Antalyei este, fără doar și poate, o destinație de vis. 

De asemenea, aici poți practica numeroase sporturi de apă, dacă ești fanul acestora. Astfel, într-o vacanță cu familia în Antalya poți practica sporturi nautice precum canoe, scuba diving, surfing sau alte activități prin intermediul cărora vacanța ta va fi una de neuitat!

Cascadele Antalyei 

Antalya este renumită și pentru cascadele sale, care îți oferă priveliști ce te lasă fără cuvinte și pe care nu le vei uita niciodată, datorită caracterului spectaculos al acestora. Unele dintre cele mai căutate, apreciate și vizitate cascade din Antalya sunt Cascada Duden, considerată cea mai spectaculoasă și Cascadele Kursunlu, din Belek, datorită florei și faunei maiestuoase ale acestora.

Vizitând aceste cascade vei putea vedea, de asemenea, arborii de măslin sălbatic, de smochini, menta sălbatică, arborii de mastic sau salciile care sunt perfecte pentru a fi fotografiate, admirate și, de asemenea, au o cultură și o istorie bogată în spate. 

Prin urmare, acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care merită să faci o vizită Antalyei, indiferent dacă alegi să o vizitezi pe cont propriu sau cu familia, ori cu prietenii. Într-un astfel de loc vei găsi cu siguranță o multitudine de activități pe care le poți face, în funcție de preferință, însă, de asemenea, este și locul perfect pentru relaxare. 

Sursa foto: Pexels.com.

Previous post Îți dorești să vizitezi Spania, dar biletul de avion este prea scump?
Next post CAT DE INSPIRAT! Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” ca initiaza proiectul „Adopta o Scoala”